با تغییر زمان و فرهنگ، نقش شوهران و همسران در خانواده ها نیز تغییر کرده است. امروزه، همچنان اکثر افراد انتظار دارند که شوهران به عنوان سرپرست خانواده، مسئولیت های بزرگ و مهمی را به عهده بگیرند و به نوعی رهبری خانواده را بر عهده داشته باشند.
اما متأسفانه در بسیاری از موارد، این انتظارات از شوهران با توجه به شرایط اجتماعی و فرهنگی که در آن زندگی می کنیم، بسیار سخت و دشوار است.
در بسیاری از خانواده ها، شوهران برای تأمین نیازهای مادی خانواده، مجبور به کار کردن در شغل های سخت و پر فشار هستند و به همین دلیل ممکن است وقت و توجه کافی را به خانواده و همسرشان نداشته باشند.
این امر می تواند باعث ایجاد نارضایتی و بی رحمانه بودن شوهر نسبت به همسرش شود. همچنین، در بعضی موارد، فرهنگ جامعه و تفکرات اجتماعی ممکن است باعث شود که شوهران به طور غیرعادلانه و بیش از حد از حقوق و حریم شخصی همسران خود استفاده کنند و آنها را به قید و بند خود در آورند. به عنوان مثال، در برخی فرهنگ ها، همسران انتظار دارند که همسرشان همیشه در خانه و در خدمت آنها باشد و هیچ حق و حریمی ندارد تا به خودشان و کارهای شخصی خود بپردازند.
این امر می تواند باعث احساس بی ارزشی و ناشیانه بودن همسران شود و آنها را از مشارکت در تصمیمات خانوادگی و ارائه نظرات خود منع کند. در نتیجه، همسران ممکن است احساس کنند که شوهرانشان حرفشان را گوش نمی دهند و تلاش برای برقراری ارتباط و ارائه نظرات خود بی فایده است.
همچنین، در بعضی موارد، شوهران به دلیل استرس و فشارهای روزمره، ممکن است به تفکرات و احساسات همسرانشان توجه نکنند و به جای آن، به راه حل های خودشان اقدام کنند. این امر می تواند باعث ایجاد بحث ها و درگیری های بیشتری بین همسران شود و باعث ایجاد فاصله و بی میانگینی در رابطه آنها شود. به همین دلیل، برای حل این مشکلات و ایجاد ارتباط و هماهنگی مناسب در خانواده، لازم است که شوهران به حرف های همسرانشان گوش دهند و احساسات و نظرات آنها را جدی بگیرند.
همچنین، برای جلوگیری از ایجاد تنش ها در رابطه همسران، لازم است که هر دو طرف به تفاهم و تعامل بیشتری بپردازند و درک شرایط و نیازهای یکدیگر را داشته باشند.
در نهایت، شوهران باید بدانند که همسرانشان برای آرامش و استقرار خانواده، به حمایت و توجه آنها نیاز دارند و این مسئولیت بر عهده شوهران است.
دلایل ممکن برای عدم توجه شوهرتان به حرفهای شما
احتمالاً خیلی نگران این موضوع هستید که چرا شوهرتان به حرفهای شما گوش نمیدهد. در زیر، چند دلیل ممکن برای عدم توجه او به حرفهای شما ذکر شده است:
فشارهای زیاد:
شاید شوهرتان تحت فشارهای زیادی قرار دارد که باعث پرداختن به دیگر امور شده و اوقات خلوتی برای گوش دادن به شما ندارد.
دیگر مسائل:
ممکن است شوهرتان دچار مشکلات و مسائلی بوده که باعث عدم توجه به شما شده است. او ممکن است مشغول مسائل شخصی یا شغلی خود باشد.
اختلافات در ارتباط:
ممکن است در رابطه شما دچار اختلافاتی باشید که باعث عدم توجه او به شما شده است.
نبود مهارتهای ارتباطی:
شوهرتان ممکن است نداشته باشد مهارتهای ارتباطی مناسبی که به شما گوش کند و به شما پاسخ مناسب بدهد.
عدم فهم موضوع:
ممکن است موضوعی که شما مطرح میکنید برای شوهرتان جالب یا مهم به نظر نرسد و بنابراین توجهی به آن نداشته باشد.
خستگی و استرس:
اگر شوهرتان خسته و استرس دارد، ممکن است توانایی تمرکز و توجه به شما را نداشته باشد.
با برقراری ارتباط با شوهرتان و باز کردن خطوط ارتباطی مناسب میتوانید به حل مشکلات ارتباطی بین شما دو نفر کمک کنید. احترام و توجه به دیدگاه و نیازهای شوهرتان میتواند بهبود این وضعیت را به ارمغان بیاورد .
این مسئله میتونه برای شما خیلی مهم باشه.
دلایلی که باعث میشه شوهرتون حرفهای شما رو گوش نده ممکنه شامل انشغالهای روزمره، فشارهای کاری، مسائل شخصی یا حتی اختلافات در نحوه ارتباط باشه. این موضوع میتونه نقطه شروع یک گفتگوی باز و صادقانه با شوهرتون باشه تا بتونید بهترین راه حل برای این مسئله رو پیدا کنید.